3 מסלולים עם הרכב בגליל ובגולן

למי לא מתאים לפעמים להיכנס לרכב ולנסוע, לשים מוזיקה טובה וליהנות מהנוף? בדיוק בשביל זה ריכזתי עבורכם 3 מסלולים יפים בגליל ובגולן שאפשר לעשות ברכב הפרטי: כביש הנפט בגולן, דרך נוף הרי נפתלי והירדן ההררי.

הטיולים מתאימים לרכב פרטי ( לאחר גשם יש להיזהר מדרך בוצית)

ציר הנפט

צילום - יוסי סלס
  • איך מגיעים?
    מצפון- יש להעלות לרמת הגולן מכיוון צומת חורשת טל, לעבור את שמורת הבניאס ולפנות ימינה בשילוט למצפה גולני/תל פאחר.

    מדרום (מומלץ להגיע מדרום)- בצומת גונן יש לפנות ימינה (מזרחה) ולנסוע לכיוון צומת וואסט, אחרי 7 ק"מ יש לפנות שמאלה (צפונה) לכביש הנפט.

    שימו לב, הדרך משובשת עם בורות, סעו בזהירות.
  • מה רואים?
    לאורך כל הנסיעה רואים את עמק החולה ורכס נפתלי נפרשים לצידנו וזה פשוט תענוג, המראה הוא כמו ממעוף הציפור.

    מומלץ מאוד לעצור בדרך ולהתרשם מהנוף, אפשר בתל פאחר, לשמוע במקום את סיפור הקרב העקוב מדם ממלחמת 6 הימים ולעשות תצפית מהתל. לאחר כק"מ וחצי נסיעה לכיוון דרום תגיעו לעוד תצפית הנקראת "מצפור הבוקרים". בהמשך דרומה תגיעו לשמורת נחל עורבים, נחל עורבים הוא המרשים בקניוני צפון מערב הגולן.לפרטים נוספים על נחל ומפל עורבים לחצו כאן.
  • קצת היסטוריה
    קו צינור הנפט הוא קטע מצינור נפט שהונח בשנים 1947-1948 בידי חברות נפט אמריקאיות והזרים נפט מסעודיה אל בתי הזיקוק זהרני שמדרום לצידון. בשנת 1970 פוצצה חוליה של אנשי פת"ח את הצינור, ובעקבות זאת נסלל לאורכו כביש ביטחון ("כביש הנפט"). קו צינור הנפט המשיך לפעול עד מלחמת האזרחים בלבנון, שאז פוצצו בתי הזיקוק שליד צידון והופסקה הזרמת הנפט בצינור.

    לצד הכביש המשובש, צינור נפט תת-קרקעי. צינור הנפט נכנס לתחום ישראל ליד גבעת אורחה. מכאן הוא נמשך לצפון-מערב ועובר ליד הכפר ע'ג'ר, שם צינור הנפט נכנס לתחום לבנון, ומשם אל בתי הזיקוק שמדרום לצידון.

דרך נוף הרי נפתלי

צילום- יוסי סלס
  • איך מגיעים?
    מומלץ להתחיל את הדרך מדרום לצפון. כ-2 ק"מ מצפון לקיבוץ יפתח פונים ימינה (מזרחה) לדרך נוף הרי נפתלי (לפי שילוט מסודר של קק"ל).
  • מה רואים?
    דרך נוף הרי נפתלי היא אחת מדרכי הנוף היפות בארץ, נפרסת על מצוק הרי נפתלי לאורך 15 ק"מ, מצפון לקיבוץ יפתח ועד תל-חי. (הדרך עד קרית שמונה עבירה לכל כלי הרכב, מקרית שמונה לתל חי, הדרך משובשת).

    רכס הרי נפתלי הוא השלוחה המזרחית של הגליל העליון. מורדות ההרים צונחים בתלילות אל עמק החולה, ויוצרים מעין "חומת הרים" מרשימה. מפסגות הרכס נשקפים הנופים המרהיבים של עמק החולה,דרום לבנון, החרמון והגולן.
    לאורך הדרך ישנן נקודות תצפית עם נוף יפהפה וחניונים לפיקניק: חניון עין רועים והחניון הגיאולוגי.

    אם בכל זאת יתחשק לכם ללכת קצת אז אני ממליץ על "השביל הגיאולוגי" שנמצא בסוף דרך נוף הרי נפתלי. השביל עולה לאורך שכבות הסלע של המצוק ומאפשר תצפיות נוף.

    אם לא הספיק לכם מתצפיות מרהיבות, מוזמנים בסיום הנסיעה לאורך דרך נוף נפתלי, לנסוע לכיוון משגב עם וממש לפני הקיבוץ, לפנות ימינה למצפור בניה, לא תצטערו (בוויז- מצפור בניה).

הירדן ההררי

  • איך מגיעים?
    מצומת מחניים יש לפנות מזרחה לכביש 91. לפני גשר בנות יעקב, בעיקול חד יש לפנות ימינה (דרומה) לשביל עפר, ולרדת בקרבת המצודה ליד שטח מגודר .

    שימו לב- הדרך יכולה להיות משובשת ובוצית בעיקר אחרי גשם, סעו בזהירות.
  • מה רואים?
    טיול בנופים פראיים במיוחד, המאפיינים את אזור הירדן בעיקר בחורף ובאביב, כשמימיו שוצפים וגועשים. ערוץ הירדן בקטע זה הוא בעל שיפוע כה גדול, כך שתוך עשרה קילומטרים נופל הנהר כ-400 מטר. קטע זה של הנהר מכונה "הירדן ההררי" ונחשב לאחד מקטעי הרפטינג המאתגרים בעולם.
    מיד לאחר שנפנה מהכביש נראה משמאלנו מבנה אבן גדול, חרב. אלו שרידים של מבצר צלבני, הנקרא מצד עתרת, ניתן לפנות שמאלה (מזרחה) ולהגיע אל המים, שם תפגשו תחנת קמח ישנה שפעלה בעזרת מי הירדן.

  • קצת היסטוריה
    קצת היסטוריה מצד עתרת הוקם בתקופת ימי מלכותו של המלך בלדווין הרביעי, כדי לאבטח את הגשר החוצה את נהר הירדן, שם עברה הדרך הראשית שבין טבריה לדמשק. לפני להקמת המבצר הגנו על הגשר "אבירי מסדר היכל שלמה" שמקום מושבם היה במצודת צפת.

    נחזור אל הדרך ונפנה שמאלה ובהמשך המסלול נגיע לפיצול דרכים, נמשיך בדרך המסומנת אדום, ממשיכה ישר לאורך אותו קו גובה.
    הירדן ההררי הוא קטע בו זורם נהר הירדן בעוצמה חזקה מאוד בייחוד בתקופת החורף והאביב.
    מן הדרך רואים גם את מאגר המים כפר הנשיא. סכר שנבנה כאן מעלה את מי הירדן, ומשם הם נשפכים בחזרה אל אפיק הירדן תוך כדי שהם מפעילים תחנת כח הידרו-אלקטרית. בקצה הדרומי נמצא סכר לשאיבת מים.נוצר שם אגם יפהיפה, מומלץ לעצור במקום.

    כארבעה ק"מ במורד השביל, משמאל, נמצאת ירידה נוספת – דרך כורכר תלולה מאוד שמגיעה עד לקו המים (סימון שבילים שחור). למי שמחליט לרדת בשביל הזה מומלץ לבדוק מבעוד מועד אם מכוניתו תוכל גם לעלות אותו בחזרה…
    זהו שביל באורך כ-700 מ' אשר יורד עד לגשר כפר הנשיא.

    בחזרה אל הדרך, שימו לב שמצד ימין ישנה תעלה פתוחה, בשנות ה- 50 מדינת ישראל החליטה לחסוך את שינוע המים מהכנרת למאגר אשכול והחלה לבנות תעלת הטיה כדי להזרים את הירדן ישירות למאגר,אך הסורים לא אהבו זאת והתלוננו בפני האו"ם. בעקבות לחץ של האו"ם, ישראל זנחה את הפרוייקט והתעלה נותרה כעדות אילמת ל "מלחמת המים" בין ישראל למדינות ערב שנמשכה במשך שנים רבות ,לפרטים נוספים לחצו כאן.

    דרך העפר המסומנת אדום מסתיימת בכניסה לישוב כרכום.
אתם קבוצה ומעוניינים בטיול מודרך
מלאו את הפרטים
ונחזור אליכם בהקדם!

קצת עליי


יוסי סלס - מורה דרך וצלם

נולדתי בסאו פאולו שבברזיל ובגיל 11 עליתי עם משפחתי לישראל.
כילד סקרן שגר בצפון, עניין אותי תמיד מה יש מאחורי ההרים שנשקפים מחלון ביתי וכך, כמעט בכל שבת, יצאתי לחקור את ההרים שמסביב. לפעמים לבד ולפעמים עם חברים בני גילי.
האהבה לטיולים השתלבה מצוין עם לימודי קולנוע שהביאו אותי לעולם התיעודי, במשך 25 שנים הגעתי ותיעדתי מקומות מדהימים, פגשתי אנשים מיוחדים והייתי שותף לאירועים דרמטיים שעברו על הארץ הזאת. בנוסף, לימדתי מאות סטודנטים את עולם הקולנוע עם דגש על צילום ותאורה.
עם השנים החלטתי להפוך את אהבתי הראשונה למקצוע ויצאתי ללמוד הוראת דרך. מאז, אני לא מפסיק לטייל עם קבוצות, מארגן ימי חוויה בצפון ושמח להעניק מהידע שלי בסיורים משולבים עם הדרכה בצילום עם מצלמות מקצועיות או עם הסמארטפון.
אני מזמין אתכם לעשות אתי דרך כדי לגלות מקומות, סיפורים ואנשים ולחוות את הארץ מזווית ייחודית ומעניינת.
שכחתי לספר, אני מוכר גם בזכות הקפה הגלילי שאני מכין למטיילים שלי...